Ga gezond het voorjaar in met het Groene Dieet, actief en persoonlijk begeleid door Hariang Kaur, de ontwikkelaar van het dieet.

Gedurende 40 dagen eet je alleen maar groen voedsel. Dat verteert veel makkelijker dan vlees, eieren, melkproducten en granen. In deze periode komt je lichaam helemaal bij en kan je met gemak gewicht verliezen zonder dat je hongergevoelens zult hebben.

Tijdens het Groene Dieet kun je zoveel eten en drinken als je maar wilt, zolang het van nature groen is.

Groene voeding vult goed maar is niet te rijk aan calorieën, daardoor kun je gemakkelijk gewicht verliezen zonder honger te lijden. Het is rijk aan voedingsvezels (goed voor je stoelgang) en het zit boordevol met vitamines en mineralen. Tijdens het Groene Dieet krijg je ook weinig dierlijke eiwitten en verzadigde vetten binnen – dat is gezonder en daar ga je je beter door voelen.

Door een tijdlang alleen groen te eten kom je er ook achter of je eigenlijk niet zo goed kunt tegen bepaalde types van voedsel, zoals melkproducten, granen, of nachtschades. Zeker 1 op 3 mensen in Nederland heeft een vorm van allergie voor minstens één type voedsel – vele anderen hebben het maar weten het niet. Door het Groene Dieet strikt te volgen en na afloop in fases ander voedsel toe te voegen kom je er achter of je zo’n allergie hebt.

Naast de voordelen voor je gezondheid is het volgen van het Groene Dieet ook goed voor het klimaat. Het verbouwen van groen voedsel is vele malen minder belastend voor het milieu dan vlees en melkproducten. En veel van je groene voedsel hoeft ook van minder ver te komen, wat fossiele brandstoffen scheelt.

Inhoud van de Groene Dieet Challenge

Wanneer je lid wordt van de cursus ontvang je meteen alles wat je nodig hebt gedurende het Groene Dieet. Je krijgt:

  • Het nieuwe e-book van ‘Groen en Gezond’. 190 pagina’s in kleur, met veel foto’s. In het boek wordt het Groene Dieet uitgelegd, de op- en afbouw, er staan yoga-oefeningen in, en talloze recepten van groene gerechten. Dit e-book is nog nergens beschikbaar, het is een primeur voor de cursisten van de Challenge, ter waarde van €20.
  • 9 professioneel opgenomen yogalessen van een uur die de spijsvertering bevorderen en je helpen om het dieet vol te houden.
  • 4 begeleidende video’s over het Groene Dieet. Deze gaan over de belangrijke momenten in het volgen van het dieet. (77 minuten in totaal)
  • Toegang tot de Dharamsaal Club, waar je met andere cursisten kunt praten over je ervaringen en tips kunt uitwisselen.

Ook is er 9 keer een Zoom-meeting van een uur, om je bij het dieet te begeleiden. Door haar decennialange ervaring heeft Hariang Kaur alle mogelijke vragen al eens gehoord en heeft er antwoorden op.

De begeleider: Hariang Kaur

Hariang Kaur (Christine Michon) geeft al meer dan 50 jaar yogales. 36 jaar geleden heeft ze het Groene Dieet leren kennen en doorontwikkeld voor de Westerse levensstijl. Ze geeft al 35 jaar cursussen over het Groene Dieet. 20 jaar geleden schreef ze de eerste editie van het boek ‘Groen en Gezond’, wat sindsdien talloze keren is herdrukt. Sinds 20 jaar leidt ze ook anderen op om het Groene Dieet te begeleiden. Elk voorjaar doet ze zelf het Groene Dieet gedurende 40 dagen, en in de zomer nog een keer een week met haar groep van de 3HO opleiding tot yogaleraar.

In het kort

Docent: Hariang Kaur (Christine Michon), ontwikkelaar van het Groene Dieet.

Data: op vrijdagavond 10 februari 2023 komen we samen op Zoom om kennis te maken. De opbouw van het dieet begint op 24 februari.  Het Groene Dieet duurt van 10 maart tot en met 19 april, en de afbouw van het dieet duurt van 20 april tot 27 april. Daarna is er een feestelijke afsluiting via Zoom op 28 april.

Locatie: bij jou thuis, de cursus is helemaal online. Aan het eind van de week (meestal op vrijdag) hebben we een uur contact via Zoom. Daarnaast kun je altijd met andere deelnemers ervaringen uitwisselen in de Dharamsaal Club, onze beschermde omgeving die los staat van sociale media.

Kosten: eenmalig €95. Dit is inclusief het nieuwe e-book “Groen en Gezond”, zes maanden toegang tot 9 professioneel opgenomen yogalessen van een uur en 4 begeleidende video’s over het Groene Dieet. Tijdens de Challenge zijn er 9 live Zoom-meetings van een uur en je hebt onbeperkte toegang tot de Dharamsaal Club.

 

Bekijk een korte uitleg van de Challenge door Hariang Kaur:

 

Doe mee aan de Groene Dieet Challenge!

€95.00
voor 6 maanden