In deze Nederlandstalige cursus leer je de juiste uitspraak van mantra’s die gebruikt worden in Kundalini yoga. Daarmee hebben mantra’s het meeste effect. De cursus is geschikt voor een ieder die Kundalini yoga beoefent, maar juiste uitspraak is cruciaal als je les geeft aan anderen.

Mantra’s die gebruikt worden in Kundalini yoga hebben klanken die we in het Nederlands niet kennen. Daarom leer je in deze cursus een ander schrift, Gurmukhi, waarin alle klanken van mantra’s kunnen worden uitgedrukt. Deze klanken oefenen we uitvoerig. De cursus wordt volledig in het Nederlands gegeven door Sumpuran Singh Michon, met ondersteuning van Sandali Kaur Randhawa, wier moedertaal Punjabi is. Je oefent de klanken met videofragmenten van Sandali. Sumpuran geeft de uitleg.

Per les worden nieuwe tekens geïntroduceerd van het Gurmukhi-schrift. Door middel van flashcards leer je de tekens herkennen. Voor elk teken zijn er audio-fragmenten, zodat je zult horen hoe het wordt uitgesproken. Het Gurmukhi-schrift is speciaal ontwikkeld voor het zo goed mogelijk uitspreken van mantra’s. Wanneer je Gurmukhi kent, dan kun je teksten uit Punjabi, Urdu, Perzisch en Sanskrit correct uitspreken. In de videolessen krijg je ook uitleg over de oorsprong van mantra’s die gebruikt worden in Kundalini yoga, waar ze voor dienen, en wanneer je ze gebruikt.
 
Het doel waar we in de cursus naartoe werken is om de Mul Mantra te kunnen lezen in Gurmukhi en zo goed mogelijk te kunnen uitspreken. Wanneer je dat lukt, dan is het een kwestie van oefening om alle teksten in Gurmukhi moeiteloos te lezen en uitspreken.

Opzet van de cursus

  • De cursus duurt 6 maanden
  • Elke maand ontvang je 2 videolessen van 15 minuten
  • De videolessen kun je zo vaak bekijken als je wilt 
  • Elke maand ontvang je PDFs met oefenmateriaal
  • Elke maand ontvang je audio-fragmenten om uitspraak te oefenen
  • Elke maand zijn er mulltiple choice quizzen om jezelf te overhoren
  • Het cursusmateriaal blijft 12 maanden beschikbaar na aanmelding
  • Na afronding van de cursus ontvang je een Certificaat van Deelname van 3HO Nederland  

 

Over de leraren


Sandali Kaur Randhawa
Sandali is Engels, haar ouders komen uit Punjab, India. Sandali heeft af en aan 8 jaar in Punjab gewoond. Sandali is docent Engels, ze verkreeg haar bevoegdheid aan de University of West London. Voor de uitbraak van COVID organiseerde ze samen met Sumpuran spirituele reizen in India.


Sumpuran Singh Michon
Sumpuran is Nederlands. Hij is opgegroeid met Kundalini yoga. Jarenlang woonde hij in de VS, waar hij voor IKYTA en KRI werkte. Sinds 2014 woont Sumpuran in Punjab, India. Daar werkte hij twee jaar bij Miri Piri Academy in Amritsar, daarna organiseerde hij spirituele reizen. Sinds COVID neemt hij video’s op van Kundalini yogalessen.

 

Beschikbaarheid en kosten

 

Doe mee aan de cursus ‘Mantra’s en Gurmukhi’

€240.00
voor 1 jaar opzegbaar